Adatvédelmi Nyilatkozat

Az adatvédelem kiemelten fontos NOVESTA HUNGARY márka számára, és személyes adatai feldolgozásakor nyitottan és átláthatóan szeretnénk eljárni. Ezért irányelvben rögzítjük, hogy hogyan dolgozzuk fel és védjük személyes adatait.

Ki kezeli az Ön személyes adatait?
A magyarországi NOVESTA HUNGARY (CLASH KFT.) kezeli azokat a személyes adatokat, amelyeket Ön megad nekünk, és ez a vállalat felel a személyes adataiért a vonatkozó adatvédelmi törvények értelmében. 

CLASH KFT.
Szépvölgyi u. 9/B
8600 SIÓFOK
MAGYARORSZÁG

Cégjegyzék szám: 14-09-303122
Hivatalos képviselő: Vidák László
VAT regisztrációs szám: Adószám (VAT): 11486794-2-14

Hol tároljuk az adatait?
Az Öntől kért adatokat az Európai Gazdasági Térség (“EGT”) területén tároljuk.

Ki fér hozzá az adataihoz?
Az adataihoz csak belső körben a TISZA CIPŐ csoport tagjai férnek hozzá.

Adatait soha nem adjuk tovább, értékesítjük vagy cseréljük el marketingcélokból a NOVESTA HUNGARY csoporton kívül álló külső felekkel. A harmadik feleknek továbbított adatokat csak az Önnek nyújtott szolgáltatás lehetővé tétele érdekében használjuk fel. A harmadik felek kategóriáit minden adott folyamat esetében megtalálja alább.

MIK AZ ÖN JOGAI?

Hozzáférési jog: 
Önnek bármikor joga van információt kérni az általunk tárolt személyes adatairól. Vegye fel a kapcsolatot NOVESTA HUNGARY márkánkkal, és személyes adatait e-mailben elküldjük.

Hordozhatósághoz való jog:
Amikor a NOVESTA HUNGARY automatikus úton dolgozza fel személyes adatait az Ön beleegyezése vagy hozzájárulása alapján, Önnek jogában áll kérni, hogy tárolt adatait strukturált, általánosan használt és gép által olvasható formátumban átadjuk Önnek vagy egy másik félnek. Ez csak az Ön által számunkra megadott személyes adatokra vonatkozik.

A helyesbítés joga: 
Joga van kérni személyes adatai helyesbítését, amennyiben azok helytelenek, beleértve a hiányos személyes adatai pótlásának jogát.  Ha rendelkezik NOVESTA HUNGARY fiókkal, személyes adatait szerkesztheti a fiók oldalai alatt is.

A törléshez való jog:
Jogában áll bármely, NOVESTA HUNGARY által feldolgozott személyes adatainak törléséhez bármikor, kivéve a következő szituációkat

*folyamatban lévő ügye van az Ügyfélszolgálattal
*nyitott megrendelése van, amely még nem került szállításra, vagy részlegesen szállítottuk
*rendezetlen tartozása van a NOVESTA HUNGARY felé, a fizetési módtól függetlenül
*az elmúlt négy évben gyaníthatóan vagy bizonyítottan nem rendeltetésszerűen használta szolgáltatásainkat
*adósságát az elmúlt három évben vagy elhunyt vásárlók esetében az elmúlt egy évben harmadik félnek értékesítették
*hitelképességét negatívan bírálták el az elmúlt három hónapban
*ha bármilyen terméket vásárolt, a tranzakcióhoz köthető személyes adatait könyvelési célokból megtartjuk

Az ellenvetés joga a feldolgozás ellen jogos érdek alapján: 
Joga van tiltakozni személyes adatainak feldolgozása ellen, amely NOVESTA HUNGARY jogos érdeke szerint történik. NOVESTA HUNGARY márkánk nem folytatja személyes adatainak feldolgozását, kivéve, ha a folyamatot illetően jogos érdekünket bizonyítani tudjuk, amely felülírja az Ön érdekeltségét és jogait, vagy jogi kárigény következtében.

A kortlátozás joga:
Joga van kérelmezni, hogy NOVESTA HUNGARY márka korlátozza személyes adatainak feldolgozását a következő körülmények között:

*Ha ellenvetése van a feldolgozással szemben NOVESTA HUNGARY márkának jogos érdeke alapján, NOVESTA HUNGARY korlátozza az adatok feldolgozását a jogos érdek igazolásának megtörténtéig.
*Ha állítása szerint a személyes adatai helytelenek, NOVESTA HUNGARY márkának korlátoznia kell az ilyen adatok feldolgozását a személyes adatok pontosságának igazolásáig.
*ha a feldolgozás jogtalan, ellenezheti a személyes adatai törlését, és helyette kérheti személyes adatai korlátozását
*ha NOVESTA HUNGARY márkánknak már nincs szüksége a személyes adataira, de a jogi kárigényei megvédése érdekében még meg kell tartania azokat.

Hogyan gyakorolhatja a jogait?
Nagyon komolyan vesszük az adatvédelmet, és ezért odaadó ügyfélszolgálati munkatársaink kezelik a fenti jogokra vonatkozó kérelmeket. Bármikor kapcsolatba léphet velünk adatvedelem@tiszacipo.hu e-mail címen.

A felügyeleti hatóságnál való panasztétel joga: 
Ha úgy gondolja, hogy NOVESTA HUNGARY a személyes adatait helytelenül dolgozza fel, lépjen velünk kapcsolatba. Joga van panaszt tenni egy felügyeleti hatóságnál is.

Az Adatvédelmi nyilatkozat frissítései:
Előfordulhat, hogy frissítenünk kell az Adatvédelmi nyilatkozatunkat. Az Adatvédelmi nyilatkozat legújabb verzióját bármikor elérheti a weboldalunkon. Az Adatvédelmi nyilatkozatunk jelentős változásait, például a személyes adatok feldolgozásának okait, a Controller személyét vagy az Ön jogait érintő kérdésekben, mindig kommunikáljuk.

ONLINE VÁSÁRLÁS

Miért használjuk a személyes adatait?
Személyes adatait felhasználjuk arra, hogy NOVESTA HUNGARY márkánál feldolgozzuk online vásárlásait, kezeljük rendeléseit és visszaküldéseit online szolgáltatásunk keretében, és a kézbesítésről vagy szállítási problémák esetén értesítéseket küldjünk. Személyes adatait felhasználjuk a fizetések kezelésére. Személyes adatait felhasználjuk panaszkezelésre és a termékekkel kapcsolatos garanciális ügyekhez. A személyes adatait felhasználjuk azonosításra, annak ellenőrzésére, hogy betöltötte-e az online vásárláshoz előírt életkort, illetve arra, hogy külső feleknek igazoljuk az Ön címét. Szeretnénk Önnek különböző fizetési lehetőségeket kínálni, és elemzéseket végzünk annak érdekében, hogy milyen fizetési alternatívák állnak rendelkezésére, beleértve a fizetési előzményeket és a hitelellenőrzéseket is. 

Milyen típusú személyes adatokat dolgozunk fel?
A következő kategóriákba tartozó személyes adatokat dolgozzuk fel 

* kapcsolattartói információk, így név, cím, e-mail cím és telefonszám
* fizetési információ és fizetési előzmények
* rendelési információ

Ha van NOVESTA HUNGARY fiókja, akkor a fiókjával kapcsolatos személyes adatait is feldolgozzuk, például a

* fiók azonosítóját
* a vásárlási előzményeket

Ki férhet hozzá az Ön személyes adataihoz?
A harmadik feleknek továbbított személyes adatait arra használjuk, hogy a fent említett szolgáltatásokat nyújtsuk; vállalatoknak igazoljuk vissza az Ön címét, a kommunikációs ügynökségek megrendelési visszaigazolás küldéséhez, a raktár- és terjesztő szolgáltatók a megrendelés kézbesítésével kapcsolatban használják fel azokat. A fizetési szolgáltatók a fizetés feldolgozásához használják fel. 

Tájékoztatjuk arról, hogy számos fogadó vállalatnak független joga vagy kötelezettsége a személyes adatainak feldolgozása.

Mi a jogalapja a személyes adatai feldolgozásának?
Személyes adatainak feldolgozása szükséges NOVESTA HUNGARY számára annak érdekében, hogy a megrendelést kezelhesse és kézbesíthesse Önnek.

Mennyi ideig mentjük el az adatait?
Adatait mindaddig megtartjuk, amíg Ön aktív NOVESTA HUNGARY fiókkal rendelkezik. A vendégként fizető vásárlók esetében a személyes adatokat a legutóbbi vásárlást követően a számviteli törvényeknek megfelelően 5 évig tartjuk meg.

DIREKT MARKETING

Direkt marketinget csak abban az esetben használunk, amennyiben Ön hírlevelünkre feliratkozott. 

Mennyi ideig mentjük el az adatait?
Amennyiben Ön nem kíván további e-mailes értesítést kapni a kedvezményekről, újdonságokról, a hírlevélről való leíratkozást bármikor megteheti. Ezáltal törlődik minden adata a hírlevél kiküldő rendszerünkből.   

NOVESTA HUNGARY FIÓK

Miért használjuk a személyes adatait?
Személyes adatait annak érdekében használjuk fel, hogy létrehozzuk és kezeljük személyes fiókját NOVESTA HUNGARY márkával kapcsolatban a személyre szabott és releváns élmény érdekében. Rendelkezésre bocsátjuk a megrendelési előzményeit és a rendelések részleteit, és lehetővé tesszük, hogy kezelje a fiókbeállításait. Biztosítjuk azt is, hogy egyszerűen frissíthesse az olyan információkat, mint az elérhetőség vagy a fizetési információk. 

Milyen típusú személyes adatokat gyűjtünk?
Mindig feldolgozzuk e-mail-címét és jelszavát, amelyet NOVESTA HUNGARY márka fiókjára való feliratkozáskor megad nekünk. 

A következő kategóriákba tartozó személyes adatokat dolgozzuk fel, amennyiben megadja nekünk a következőket:

*  kapcsolattartói információk, így név, cím, telefonszám
* születési dátum
* nem
* ország
* fiókbeállítások
* titkosított fizetési kártyainformációk

A következő kategóriákba tartozó személyes adatokat dolgozzuk fel, amennyiben vásárol

* rendelési előzmények
* szállítási információk
* fizetési előzmények

Feldolgozzuk a sütikkel kapcsolatos, a következő kategóriákba tartozó személyes adatait is

* kattintási előzmények
* navigációs és böngészési előzmények

Ki férhet hozzá az Ön személyes adataihoz?
A harmadik félnek átadott adatok kizárólag azt a célt szolgálják, hogy a vállalat teljesíthesse fent említett szolgáltatási kötelezettségét Ön felé, a weboldal optimalizálásához weboldal-ügynökségeket, a termékek értékeléséhez analitikai eszközöket használunk.

Mi a jogalapja a személyes adatai feldolgozásának?
A személyes adatainak feldolgozása a fiókjához az Ön beleegyezésén alapul, amikor létrehozza NOVESTA HUNGARY fiókját.

Személyes adatainak feldolgozása annak érdekében, hogy a megfelelő termékinformációt nyújthassuk, jogos érdekünkön alapul.

A beleegyezése visszavonásához való jog:
Bármikor jogában áll visszavonni a beleegyezését személyes adatai feldolgozását illetően. Amikor így tesz, a fiókja megszűnik, és NOVESTA HUNGARY márka nem lesz képes a fent említett szolgáltatásokat nyújtani Önnek.

Mennyi ideig mentjük el az adatait?
Adatait mindaddig megtartjuk, amíg aktív NOVESTA HUNGARY fiókkal rendelkezik.
Jogában áll fiókját bármikor megszüntetni, és ha így tesz, a fiókja megszűnik, és inaktívnak tartjuk nyilván. Személyes adatait megtartjuk, ha arra a törvény kötelez bennünket, vagy ha lezáratlan vita áll fenn köztünk.

ÜGYFÉLSZOLGÁLAT 

Miért használjuk a személyes adatait?
Személyes adatait felhasználjuk kérései, panaszai kezeléséhez, és a termékekkel vagy technikai támogatási anyagokkal kapcsolatos garanciális ügyintézéshez e-mailen és telefonon. Előfordulhat, hogy kapcsolatba kell lépnünk Önnel, ha rendelésével probléma adódik.

Milyen típusú személyes adatokat dolgozunk fel?
Bármilyen adatot feldolgozhatunk, amelyet megad számunkra, beleértve a kötelező kategóriákat 

* kapcsolattartói adatok, így például név, cégnév, ország, cím, e-mail cím és telefonszám
* fizetési információ és fizetési előzmények
* rendelési információ
* személyes fiók adatok
* az ügyben folytatott minden levelezés

Ki fér hozzá a személyes adataihoz?
A harmadik feleknek továbbított adatokat csak a fent említett, Önnek nyújtott szolgáltatások teljesítése érdekében használjuk fel. 

Mennyi ideig tároljuk az adatait?
Adatait e-mailek illetve levelezés esetén 12 hónapig tartjuk meg.  

Az ellenvetés joga a feldolgozás ellen jogos érdek alapján:
Joga van tiltakozni személyes adatainak feldolgozása ellen, amely a Clash Kft. jogos érdeke szerint történik. A ClashKft. nem folytatja személyes adatainak feldolgozását, kivéve, ha a folyamatot illetően jogos érdekünket bizonyítani tudjuk, amely felülírja az Ön érdekeltségét és jogait, vagy jogi kárigény következtében.

Mi a jogalapja a személyes adatai feldolgozásának?
Személyes adatainak feldolgozása a Clash Kft. jogos érdekén alapul.

TÖRVÉNYI ELŐÍRÁSOKNAK VALÓ ELÉGTÉTEL

Miért használjuk fel a személyes adatait?
Személyes adatait felhasználjuk arra, hogy eleget tegyünk a törvényi előírásoknak, bírósági rendeleteknek és a hatóságok döntéseinek.

Ebbe beletartozik az is, hogy személyes adatainak gyűjtését és ellenőrzését a számviteli törvények betartása érdekében a könyvelésben elvégezzük.

Milyen fajta személyes adatokat dolgozunk fel?
A következő kategóriákba tartozó személyes adatokat dolgozzuk fel:
*rendelési szám
*név
*postai cím
*tranzakció összege
*tranzakció dátuma

*termék reklamáció kezelésénél bankszámlaszám

Ki fér hozzá a személyes adataihoz?
Az adatait a cég tárhelyszolgáltatójával (???) illetve amennyiben rendelt bármilyen terméket weboldalunkról, úgy a futárszolgálatnak (GLS Hungary) és az online számlázást szolgáltató partnerünknek (Billingo Technologies Zrt.) majd a külső könyvelő irodának (IPS Concept Kft.) a mindenképpen szükséges adatokat adjuk át kizárólag annak érdekében, hogy a rendelt termék eljusson Önhöz és a cég a számviteli törvényeknek megfeleljen.

Mi a jogi alapja a személyes adatok feldolgozásának?
A személyes adatok feldolgozása szükséges annak érdekében, hogy a Clash Kft eleget tegyen törvényi kötelezettségeinek.

Mennyi ideig tároljuk az adatait?
Az adatait az országában hatályos könyvelési szabályoknak megfelelően tároljuk.

VISSZAÉLÉSEK ÉS A BŰNESETEK MEGELŐZÉSE

Miért használjuk fel személyes adatait?
Személyes adatait felhasználjuk veszteségmegelőzésre a feltételek betartatásával, illetve szolgáltatásaink nem rendeltetésszerű használatának észlelésével és megelőzésével.

Személyes adatait felhasználjuk videós megfigyelésre, biztonsági okokból, hogy az üzleteinkben előforduló eseményeket követhessük, illetve megelőzhessük és jelenthessük a bűneseteket.

Személyes adatait felhasználjuk az online szolgáltatásainkkal való visszaélések, a veszteségek és csalások megelőzésére és kivizsgálására az online vásárlási viselkedések elemzésével.

Milyen személyes adatokat dolgozunk fel?
A következő kategóriákba tartozó személyes adatokat dolgozzuk fel:
* kapcsolattartói információk, mint például név, cím, telefonszám és e-mail-cím
* személyes fiók adatok
* videóanyagok, rendelési előzmények
* szállítási információk
* fizetési előzmények

Ki fér hozzá a személyes adataihoz?
A harmadik feleknek továbbított adatokat csak a fenti célokra használjuk fel. 

A kihágásokat és csalásokat megoszthatjuk biztosítótársaságokkal, jogi képviselőkkel, illetve helyi vagy globális bűnüldözési szervekkel a vizsgálatok elvégzése érdekében. Felhívjuk figyelmét, hogy az adatait így megkapó szervezetek független jogokkal vagy kötelezettségekkel rendelkeznek személyes adatainak feldolgozásával kapcsolatban.

Mi a személyes adatok feldolgozásának jogi alapja?
A személyes adatok feldolgozása, a szolgáltatásainkkal való visszaélések megakadályozásának érdekében, jogos érdekünkön alapul.

Mennyi ideig tároljuk az adatait?
Adatait addig tároljuk, amíg azokra a potenciális csalások vagy más kihágások megelőzése és/vagy jelentése céljából szükségünk van.

A videofelvételeket a helyi törvényi előírásoknak megfelelően, de legfeljebb 3 napig tároljuk.

Az adatfeldolgozás elleni tiltakozáshoz való joga:
Önnek jogában áll személyes adatainak a Clash Kft jogos érdekein alapuló feldolgozásával szemben ellenvetéssel élni az info@novesta.hu e-mail-címen. A fiókját ekkor töröljük, és ebből adódóan szolgáltatásokat nem tudunk nyújtani Önnek.”

SÜTIK (COOKIE) 

A süti (cookie) olyan kisméretű szövegfájl, amely a számítógép vagy a mobil eszköz merevlemezén tárolódik és a későbbi látogatásokkor aktiválódik. Ha a szolgáltatásainkat használja, feltételezzük, hogy beleegyezik az ilyen sütik használatába.

Hogyan használjuk a sütiket?
Az állandó sütiket arra használjuk, hogy növeljük a böngészési élményét, illetve a Google Analytics segítségével statisztikákat tudjunk készíteni a weboldalt látogatókról, valamint, amennyiben az „Emlékezz rám” opciót választja bejelentkezéskor, úgy a további látogatásai alkalmával bejelentkezve fog maradni az oldalunkon. Sütiket használunk akkor is, ha bármilyen terméket tesz a kosárba.

Átmeneti sütiket akkor használunk, amikor Ön elindítja a termékszűrő funkciót, illetve amikor ellenőrizzük, hogy Ön bejelentkezett-e, vagy ha terméket tett a kosarába. 

Mind első, mind harmadik felektől származó sütiket felhasználunk statisztikák és felhasználói adatok aggregátumokban történő gyűjtésére, és egyéni formában analitikai eszközökhöz, hogy optimalizálhassuk oldalunkat.  

Egyes külső felektől származó sütiket az oldalainkon megjelenő szolgáltatások állítanak be, és ezek felett nincs ellenőrzésünk. Ezeket olyan közösségimédia-szolgáltatók állítják be, mint a Twitter, a Facebook és a Vimeo, és ahhoz kapcsolódnak, hogy a felhasználók hogyan osztanak meg tartalmat ezen az oldalon, ahogy azt a vonatkozó ikonjaik is jelzik.

Milyen típusú személyes adatokat dolgozunk fel?
Csak akkor kapcsoljuk össze süti azonosítóját a fiókjával kapcsolatban megadott vagy begyűjtött adataival, ha be van jelentkezve fiókjába. 

Ki férhet hozzá az Ön személyes adataihoz?
A harmadik félnek átadott adatok kizárólag azt a célt szolgálják, hogy a vállalat teljesíthesse szolgáltatási kötelezettségét Ön felé; az analitikai eszközzel statisztikákat gyűjtünk oldalunk optimalizálásához, és bemutatjuk a releváns anyagokat. Amennyiben rendelt bármilyen terméket weboldalunkról, úgy a futárszolgálatnak (GLS Hungary) és az online számlázást szolgáltató partnerünknek (Billingo Technologies Zrt.) majd a külső könyvelő irodának (IPS Concept Kft.) a mindenképpen szükséges adatokat adjuk át kizárólag annak érdekében, hogy a rendelt termék eljusson Önhöz és a cég a számviteli törvényeknek megfeleljen.

Mennyi ideig mentjük el az adatait?
Amennyiben nem történik rendelés a NOVESTA HUNGARY webshopjából, úgy márkánk nem menti el személyes adatait. A cookie-kat könnyen törölheti számítógépéről vagy mobil eszközéről a böngészője segítségével. A cookie-kat blokkolhatja is, illetve kérhet értesítést, valahányszor számítógépe vagy mobil eszköze cookie-t fogad. Figyelem! Ha blokkolja a cookie-kat, nem fogja tudni kihasználni honlapunk számos előnyét.